Laks og rotgrønnsaker i folie

Laks og grønnsaker

På fårikålens dag, ble det faktisk laks hos meg…På grunn av gårsdagens vind og regn ble bålmatkurset på fjellet avlyst og utsatt til en bedre dag. Da hadde jeg plutselig en lakseside til gode. Halvparten havna hos Jørgen og Kine, og den andre halvparten ble da til bålmat/turmat inne på mitt eget kjøkken.

Laks eller fisk generelt er veldig takknemlig å foliesteke. Det tar kort tid og smaker alltid nydelig, også denne gangen. Skal du på ut på tur og lage denne retten på bålet eller grillen kan du gjerne lage pakkene på forhånd. Da er det bare å legge foliepakkene  rett på varmen

Laks og rotgrønnsaker i folie til 2 personer

ca 400 g laksefilet

2 skiver kålrot

2 skiver sellerirot

2 skiver knutekål

2 gulrøtter

2 ss smør eller olje

1 ts salt

1/2 ts pepper

dill og gressløk

Skrell og del grønnsakene i staver eller terninger som du legger først på folien.  Legg litt smør evt. drypp litt olje på grønnsakene. Legg laksen i passende porsjoner oppå  bunnen av grønnsaker. Strø på salt og pepper og dryss urter over. Jeg har fortsatt ferske urter i kjøkkenhagen og brukte i dag  en neve dill og gressløk.  Smør og olje på toppen av laksen.

Laks og grønnsaker

Når du lager en slik fiskepakke bruk alltid minst 2 lag med alu.folie og  brett folien slik at du får en luftlomme. Dette gjør at innholdet blir dampet og ikke stekt for mye. Både laksen og grønnsakene blir mye saftigere.

Legg fiskepakken på en stekeplate i ovnen,  rett på bålet eller på grillen.

I stekeovn på  varmluft  ca 220 grader tar det 15-20 minutter før fisken og grønnsakene er ferdig stekt/dampet.

laks-og-gronnsaker

Lager du fiskepakken på bålet eller grillen kan du følge med ög ta en titt inni pakken etter 10 minutter, da varmen er mye sterkere her.

Jeg serverte små gourmetpoteter fra egen avling,  med olje og salt, stekt på samme prinsippet som fiskepakken; 2 lag med folie, luftlomme og omtrent samme tiden i varmen.

Kul-turmat og kul-innemat.

Vil du vite mer om matkursene mine, ta gjerne kontakt på mail: britt.moen@getmail.no

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.