Litt sunnere tebriks med et hint om at jula snart kommer

Proteintebriks

Jeg er slett ikke tilhenger av å starte jula tidlige i oktober, men på en gråværsdag som dette kjennes det litt godt med litt juleduft i huset.

Da ble det å prøve seg på å bake et sunt, enkelt og godt alternativ til søndagskosen.

Tebriks med et hint av jul

4 egg

4 ss kulturmelk

1 ss honning

2 ss vanilje proteinpulver

1 ts kanel

1 rs kardemomme

1 ts nellik

ca 2 dl. havregryn

ca 1,5 dl speltmel

2 never rosiner

1/4 ts natron

1/2 ts havsalt

Bland alt  godt sammen i en  bakebolle og la røra stå å svelle i ca 10 minutter.

Proteintebriks

Bruk en spiseskei og legg røra på en stekeplate med bakepapir. Jeg fikk 9 tebriks av denne røra.

Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i 15-20 minutter.Proteintebriks

 

Avkjøl og server med salt eller søtt pålegg og en god kopp te. Jeg kosa meg med lokal blåmuggost fra Tingvollost og kreklinggele fra Romstad Gård.

Husk å nyte dagen!

Proteintebriks

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.