Jeg er slett ikke tilhenger av å starte jula tidlige i oktober, men på en gråværsdag som dette kjennes det litt godt med litt juleduft i huset.
Da ble det å prøve seg på å bake et sunt, enkelt og godt alternativ til søndagskosen.
Tebriks med et hint av jul
4 egg
4 ss kulturmelk
1 ss honning
2 ss vanilje proteinpulver
1 ts kanel
1 rs kardemomme
1 ts nellik
ca 2 dl. havregryn
ca 1,5 dl speltmel
2 never rosiner
1/4 ts natron
1/2 ts havsalt
Bland alt godt sammen i en bakebolle og la røra stå å svelle i ca 10 minutter.
Bruk en spiseskei og legg røra på en stekeplate med bakepapir. Jeg fikk 9 tebriks av denne røra.
Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl og server med salt eller søtt pålegg og en god kopp te. Jeg kosa meg med lokal blåmuggost fra Tingvollost og kreklinggele fra Romstad Gård.
Husk å nyte dagen!