Lun kalkunsalat med bokhvete

Kalkunsalat

Alltid spennende å prøve nye ingredienser i salaten.I dag fikk jeg en pakke med bokhvete på kjøkkenbenken og da må det selvsagt prøves. Jeg har lest mye om bokhvete, men aldri prøva å lage noe av det før. Bokhvete har et høyt innhold av protein og lysin – en essensiell aminosyre som kroppen selv ikke kan fremstille, som må tilføres gjennom mat. Bokhvete inneholder dessuten mye kostfiber, jern, fosfor, kalium og magnesium. Høres forholdsvis sunt ut, så da ble det bruk for kalkunrestene jeg hadde i kjøleskapet.

Lun kalkunsalat med bokhvete

Kok bokhvete etter anvisning på pakken, jeg brukte ca. 2 dl ferdig koka bokhvete i en salat nok til 4 pers.

Grønn salat (hadde rester av hjemmeavla kinakål i kjøleskapet)

1/2 gul snackpaprika

6 gule små tomater

1/3 agurk

1 stangselleri

3-4 koka egg

ca. 200 g stekt kalkunfilet/kyllingfilet (jeg brukte rester av kalkunbryst )

olje til steking av kalkun/kyllingkjøttet

kjøtt/grillkrydder

revet ost-ostebiter i olje

Skjær i passende biter og bland alt i en bolle og server med godt brød.

Dette ble lite definerte mål og antall, men det er jo bare å lage en god skål med salat og så har du lunsj til i morgen også.

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.