Salat er egentlig veldig godt, det er bare å komme på å lage det…I dag trosser jeg alle advarsler om faren ved å spise kyllingkjøtt, og slår til med en nydelig kyllingsalat til middag. Det er høst og mye fine norske grønnsaker å få kjøpt, så det er bare å benytte anledningen å lage en salat med mye gode grønnsaker og selvfølgelig kylling. Det er kanskje noe vi skal lære av kulturen i andre land, vær smart og bruk sesongens ferske råvarer.
Lun kyllingsalat
4 porsjoner
4 kyllingfileter
salt/pepper
chilli og koriander
rapsolje til steking
Del kyllingfiletene i passende biter og stek i rapsolje. Smak til med salt, pepper og krydder. Du kan bruke det krydderet eller urtene du ønsker. Jeg bruker det jeg har i huset, i dag ble chilli og koriander valgt.
1 hjertesalat
2 tomater
1/2 agurk
1 liten boks hermetiske ananas
3 ss hakka tørka tomater i olje
1/2 rødløk
Grønnsakene deles og hakkes i den størrelsen du liker. Bland alt i en stor salatbolle og tilsett den stekte kyllingfileten til slutt. Både litt av oljen fra tomatene og sausen fra hermetisk ananas er godt å blande i som dressing. Jeg hadde også litt rista pinjekjerner og nøtter som jeg strødde på toppen.
Salat for meg er å ta det jeg har i skapet og blande sammen til en spennende mix.Til dressing hadde jeg “kjøpepesto” (de hadde ikke fersk persille på butikken) og rømmedressing laga av 20 % rømme, kulturmelk og dip fra pose.
Hjemmebakt grovbrød er supert tilbehør.
God fornøyelse.
Tagged: godt, grønnsaker, hjemmebakt, kylling, middag, salat, spennende