Lun kyllingsalat

kyllingsalat

Salat er egentlig veldig godt, det er bare å komme på å lage det…I dag trosser jeg alle advarsler om faren ved å spise kyllingkjøtt, og slår til med en nydelig kyllingsalat til middag. Det er høst og mye fine norske grønnsaker å få kjøpt, så det er bare å benytte anledningen å lage en salat med mye gode grønnsaker og selvfølgelig kylling. Det er kanskje noe vi skal lære av kulturen i andre land,  vær smart og bruk sesongens ferske  råvarer.

Lun kyllingsalat

4 porsjoner

4 kyllingfileter

salt/pepper

chilli og koriander

rapsolje til steking

Del kyllingfiletene i passende biter og stek i rapsolje. Smak til med salt, pepper og krydder. Du kan bruke det krydderet eller urtene du ønsker. Jeg bruker det jeg har i huset,  i dag ble chilli og koriander valgt.

1 hjertesalat

2 tomater

1/2 agurk

1 liten boks hermetiske ananas

3 ss hakka tørka tomater i olje

1/2  rødløk

Grønnsakene deles og hakkes i den størrelsen du liker. Bland alt i en stor salatbolle og tilsett den stekte kyllingfileten til slutt.  Både litt av oljen fra tomatene og sausen fra hermetisk ananas er godt å blande i som dressing. Jeg hadde også litt rista pinjekjerner og nøtter som jeg strødde på toppen.

Kylllingsalat

Salat for meg er å ta det jeg har i skapet og blande sammen til en spennende mix.Til dressing hadde jeg  “kjøpepesto” (de hadde ikke fersk persille på butikken) og rømmedressing laga av 20 % rømme, kulturmelk og dip fra pose.

Hjemmebakt grovbrød er supert tilbehør.

God  fornøyelse.

Kyllingsalat

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.