Meskebrød

Meskebrød

Kjenner du en ølbrygger, så hør om du får mesk til å lage gode meskebrød.Jeg var på sansekveld sammen med en fin gjeng på Viggjarheim i går kveld. Vi skulle smake og sanse hvordan øl og ost kan kombineres. Som tilbehør til osten laga jeg meskebrød, dvs hjemmelaga knekkebrød med mesk (fuktig, knust korn som blir “avfall” etter ølbrygging). Dette knekkebrødet ble utrolig godt og er også enkelt og lage.

Meskebrød

4 dl mesk
2 dl havregryn
3 dl havrebrødblanding
2 dl gresskarfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
1 ss havsalt
5 dl vann

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett så væsken og bland til det er en tykk røre.

Meskebrød

Røren spres så jevnt utover på bakepapir på 2 stekeplater. Det er viktig at den er jevnt fordelt, slik at alt knekkebrødene blir jevne og deilig sprø. Strø så havsaltet jevnt over.

Rut dem opp med en kniv eller en pizzaslicers, før de settes i en forvarmet ovn på 160 grader i 1 time og 20 minutter. Det er en fordel om det er en varmluftsovn, men vanlig stekovn går også bra.
Om du steker begge platene samtidig, bør platene byttes halveis.

Avkjøles på rist før de brytes opp og legges i en tett pose eller boks for oppbevaring.

Meskebrød

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.