Min søndagsmiddag

kylling i form

I dag blir det en selvkomponert enkel middag som gjerne kan lages nesten ferdig på forhånd.Med så fint vær og føre vi har i dag, kan det være greit å gjøre middage nesten klar på formiddagen. Da er det bare å sette forma inn i stekovnen og ta siste finish etter å ha vært ute på tur i finværet. Jeg skal ha gjester i dag; mor og far kommer og vi skal ta en biltur til Jørgen og Kine som har flytta til Buvika. Etter at begge barna har flytta ut,  sitter vi her alene og har plutselig veldig mye tid til overs i helgene føler jeg. Det er også litt begrensning i hva vi kan gjøre i forhold til Birger sin sykdom, men det er viktig å ha pågangsmot og positiv innstilling så kan vi nok komme videre denne gangen også…Det var dagens hjertesukk.

Så over til enkel, god og sunn søndagsmiddag; nok til 4 pers.

Kylling i form

ca 800 g kyllingfilet

1/2 brokkoli

1 rødløk

1 lita nepe evt. et par gulrøtter

ca 50 g hvitost

4 skiver serranoskinke

rapsolje til steking

salt og pepper

Del kyllingfiletene på langs og strø på litt salt og pepper, legg i en avlang bit med hvitost (eller annen ost som smelter). Brett sammen kyllingfiletene og stek dem i en stekepanne til de får en brun stekeskorpe; et par minutter på hver side. Legg så kyllingfiletene i en ildfast form, serranoskinken legges over filetene og til slutt legger du i oppskjærte grønnsaker. Sjya som du stekte kyllingfiletene i tar du også å tømmer over i ildfastforma, dette gir ekstra god smak og ikke minst kan du bruke dette til en god saus/sjy til ferdig middagsrett.

kylling

Middagen er nå klar til å sette til siden for ferdigsteking senere evt. settes rett i stekovnen på 200 g og stek i ca 15 minutter, sjekk at kyllingen er ferdigstekt. Jeg skal servere med økologiske gourmetpoteter fra Oppistua i dag, disse har jeg kokt litt mens kyllingfileten stekte. (Se oppskrift på stekt gourmetpotet som er lagt ut tidligere).

Da skal jeg ut i fint høstvær en snartur før middagsgjestene mine kommer!

God Søndag.

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.