Nyttår med pannacotta til dessert

Nyttårspannacotta

Denne gode pannacottaen var julekveldsdesserten hos oss, men den passer like godt til nyttårsdessert.Pannacotta er alltid populært  og forholdsvis enkelt å lage. Her får du også bruka litt rester av fløte og mandariner fra jula. Jeg bruka hjemmelaga bringebærsyltetøy i sausen/pynten oppå,  bruk det du har. Har du ferske bær kan du jo rett og slett tilsette litt sukker og  røre syltetøy her og nå. Kanel og stjerneanisen gir en ekstra piff på denne gode desserten. Oppskrifta er beregna på 4 porsjoner.

Nyttårspannacotta

1 vaniljestang

5 dl kremfløte

1 dl sukker

1 stjerneanis

1 kanelstang

3 plater gelatin

Finrevet skall og safta av to mandariner

Bringebærsaus/pynt

2 dl bringebærsyltetøy

1 vaniljestang, bruk frøene

1  stjerneanis

1/2 kanelstang

Rør sammen bringebærsyltetøy, vaniljefrø, stjerneanis, kanel og la det stå slik at smakene setter seg.

Panna cotta: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og vaniljefrø.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene. La gelatinplatene smelte i den varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt. Rør godt så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. Ha i finrevet mandarinskall og safta av mandarinene.

Fyll blandingen i passende dessertskåler, sett til avkjøling, men først ta ut stjerneanis og kanelstang. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer. Pynt med bringebærblandingen og server. (Vaniljestang og stjerneanis fjernes her også før det haes på pannacottaen.

Nyttårspannacotta

Du kan også bruke ferske bær å pynte med. Jeg hadde litt bringebær og blåbær som jeg brukte som ekstra pynt.

 

Godt nyttår!!

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.