Oldemors eplekake

eplekake

I dag er vel dagen for inneaktiviteter mens “Ole” suser omkring hushjørnene ute.Endelig har jeg tid og anledning til å prøve denne gamle oppskrifta på eplekake. Dette er ei oppskrift jeg har fått med Beret Kvammen, og som hun har fått fra sin bestemor det vil si min oldemor som bodde i Austistua Moen. Det jeg husker fra oldemor levde; er ei gammel, snill dame med veldig langt grått hår i ei flette, og hun bodde på loftet. Eplekakeoppskrifta er veldig enkel, med ekte gode smaker av eple og vaniljekrem.

Oldemors eplekake

125 g smør (det stod margarin i oppskrifta, men jeg bruker bare ekte smør).

250 g mel

1 egg

1 1/2 ts bakepulver

125 g sukker

4 epler

1 pakke vaniljekrem

Smuldre smør og mel sammen, tilsett 1 sammenpiska egg, bakepulver og sukker.Rør sammen til en jevn deig og trykk den ferdige deigen utover bunnen på en form (ca 24 cm). Spar litt av deigen til å lage “gitter” på toppen av kaken. Legg eplebåter over (det kan kanskje være lurt å skrelle eplene) og fordel vaniljekremen over eplene. Lag strimler av resten av deigen og legg den som et “gitter” oppå vaniljekremen.

Stek på 180 grader i ca 30 minutter midt i ovnen.

eplekake

Sender gode tanker til alle oldemødre, bestemødre og mødre på morsdagen i morgen med denne tradisjonsrike kakeoppskrifta. Ikke minst tusen takk til Beret Kvammen som raust delte denne oppskrifta, håper jeg har gjort det rett?

God helg og morsdag!

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.