Ostehorn på Balkan-vis

ostehorn

Leos Reise til Bosnia og Hercegovina og Serbia fikk fram inspirasjonen til å teste  oppskrift på Kiflice sa sirom.Kalt ostehorn på norsk. Det er så spennende å prøve andre land sine mattradisjoner, både som turist i landet og når jeg kommer hjem. Prøve og feile er vel noe en må finne seg i, men osthorn ble jo BRA med en gang.  Etter tre turer med det lokale reiseselskapet Sretan Put har Balkan fått en spesiell plass i hjertet mitt. Ikke minst har kontakten med folk som bor i Mostar-området vært svært positive og uforglemmelige opplevelser. Gjestfrihet og glede er vel et stikkord. Åja vi har vært på Balkanfest med vinkagger, øl, helstekt lam, sang og dans til Dalida!! Å se Mostar igjen på fjernsynet i gårkveld fikk fram mange gode minner. Se http://www.sretanput.no/?q=content/sretan-put for mer informasjon om de flotte turene de har.

Ostehorn

2,5 dl matloje (jeg brukte halve olivenolje og halve rapsolje, hadde jo olivenolje fra mattur i Kroatia)

2 ts salt

1 ts sukker

40 g fersk gjær

1/2 l melk

800 g mel

ostehorn

Fyll:

1 boks Cottage cheese

1 eggehvite

ca 125 g smør

1 eggeplomme og sesamfør til å pensle og strø ostehornene med.

Varm melk til den er lunka og tilsett gjær, sukker og ca 650 g mel. Elt deigen godt og la den stå å heve i ca 30 min. Elt i resten av melet ca 150 g, 1 ts salt og oljen. Du får en veldig spesielll konsistens på deigen, litt uvant for min del iallefall, men veldig god å jobbe med.

Del deigen i 4 emner og kjevle ut hver av deigene til en passende runding. Del i åtte triangel og fyll på ostemassen av:

cottage cheese blandet med piska eggehvite og 1 ts salt.

Ha i ostemassen (1ts pr. triangel) og rull sammen til et horn, begynn på den bredeste enden av triangelet.

Legg forholdsvis tett sammen på stekeplate og hev i ca. 1 time.

Smør hornene med eggeplomme og strø på sesamfrø. Legg et lite stykke smør mellom hornene. (pussig, men det funka).

ostehorn

Stek i ca 20 minutter, midt i ovnen på 200 grader.

Har plan om å servere dette til en god løksuppe.

Herrlig og gjenkjenne smaken fra Balkanfesten, bakeren serverte oss på fatvis med bakevarer  etter en telefon til bakeriet/restauranten sin. Alle som var med på denne turen vet helt sikkert hvem jeg mener…

 

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.