Ostekake med pepperkaker

ostekake

Har du pepperkaker til gode i romjula er dette en fin måte å bruke de. Rester av rømme og fløte er også greit å bruke i denne gode juleostekaka.Ostekaka kan også brukes som dessert f.eks nyttårsaften. Det er ikke noe problem å lage denne kaka en dag før den skal  brukes.

Bunn

300 g pepperkaker

150 g smør

Ostefromasj:
1 pk appelsingelépulver (jeg bruka bringebærgele)
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost, Philadelpia funka veldig bra
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
Friske bær
melisdryss
Fremgangsmåte:

Knus pepperkakene og bland pepperkakesmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med bær og evt. melisdryss.

Du kan også bruke knuste pepperkaker som pynt på kaka, da får du enda mer «julesmak».

ostekake til jul

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.