Ostekake til maidagene

ostekakemed cottage

Dette er en enkel og god ostekake som kan lages en dag eller to før den skal spises.Ostekake er populært i alle anledninger. Den kan serveres som dessert eller settes fram på kakebordet til kaffen. Det er også forholdsvis enkelt å bake ostekake, så det er bare å prøve seg på denne gode ostekaka med cottage cheese og gele.

Ostekake med cottage cheese

1 pakke Bixit kjeks

100 g meierismør

1 ts kanel

Fyll:

3 dl kremfløte

litt sukker

1 beger Cottage Cheese

4 ss lettrømme

1 pakke sitrongele

2 pakker valgfri gele til lokk (jeg brukte blåbærgele)

 

Kjeksen knuses og blandes med smelta smør og kanel.  Dette klappes så jevnt du kan i en kakeform på ca. 26 cm i diameter. En mindre form og kaka blir høyere.

Sitrongeleen tilberedes med halv mengde vann, og settes til avkjøling.

Pisk fløten til halvstiv krem og sukre etter behov. Bland inn Cottage Cheese og rømme. Når geleen er avkjølt (bør ikke være kald, men kanskje sånn 30-40 grader) blandes den inn i fyllet, og alt sammen helles over bunnen.

Sett kaken til avkjøling. Den skal bli stiv og mer eller mindre urørlig når du rister litt på formen.

LOKKET: Lag gele med halv mengde vann og hell over kaken når geleen er avkjølt. (Før den begynner å stivne).

Pynt kaken med bær før du serverer den.

Nytes i godt selskap.

ostekake med cottage

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.