På oppfordring!

 

Hyllkak

Etter en hektisk dag på norgescup i Klatrehallen på Orkanger kommer på oppfordring oppskrifta på hyllkak.Vi hadde litt forskjellige hjemmebakst på menyen og hyllkak ble raskt en favoritt både for innfødte og tilreisende. Marko var en av dem som likte hyllkak godt og ville ha en oppskrift, den er herved servert spesielt for deg Marko…

Hyllkak

1 l melk

1 l kulturmelk

3 egg

3 ss sukker

2 ts natron

ca 700 g hvetemel (jeg erstatter en del av hvetemelet med byggmel)

1 ts salt

Bland alt sammen i en stor bolle og rør godt. Juster melmengden litt etter behov. Røra skal ha en konsistens som vaffelrøre. La ferdig røre stå å svelle i 10 minutter.

Stek hyllkak på takke eller stekepanne.

Avkjøl på rist og smør på deilig, søtt fyll av:

1/2 boks bremykt

1/2 liten boks lys sirup

5 ss melis

Blandes godt sammen og smør på hyllkakene. Syltetøy og ost kan også brukes.

Håper det blir stekt hyllkak i hele landet utover høsten nå!!

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.