Potet er godt følge til god mat

Lun potetsalat

Potet har vært bannlyst i lang tid nå, men jeg tror nok at den er på tur inn på matbortdet vårt igjen.Med et høyt nivå av stivelse og forholdsvis høy GI, har poteten vært fymat spesielt i lavkarboleiren. Som med mye annen mat, er det vel riktig å spise potet med måte også. Skal jeg klare å gjennomføre et sunt kosthold, er det for min del viktig å være allsidig.  I dag ble søndagsmiddagen varmrøkt laks med lun potetsalat (dillstua potet). Dette er en enkel og god middag, med rene råvarer, og ja litt for mange kalorier…Men det er jo søndag, la oss nyte livet!!

Lun potetsalat

til 5-6 personer

10-12 poteter

3 dl fløte

litt melk

1 ts salt

ca 1 ts sukker

Dilll (fersk eller tørket)

Skrell og del potetene i terninger. ha i en kasserolle og tilsett fløte. Fløten skal NESTEN dekke potetene, blir det for lite med fløte, bland i litt melk.

Tilsett salt og la poteten koke i fløteblandingen til potetene blir møre.

Tilsett ca 2 ts tørka dill eller en passende kvast med hakka fersk dill. Smak til med sukker.

Blir “sausen” for tynn kan du tilsette et par ts lys maizenamel (glutenfritt) og rør inn.

Server potetsalaten lun.

Denne potetretten kan brukes til både kjøtt og fisk. Nydelig hjemmelaga, enkel potetsalat som gjerne kan brukes som festmat.  Oppskrifta finnes også i første kokeboka mi; Furkunnjmat Bare God Mat.

God søndagskveld og si velkommen til en ny uke,  det skal jeg!

Furkunnjmat

 

Tagged: , , , , , ,