Proteinbrød i langpanne

Proteinbrød

Etter en lengre periode med influensa og dårlig form, er det bare å ta nytt grep om helsa og livet sitt igjen.Det er rart at man aldri skal lære. Gang på gang kjøres kroppen til det ytterste den kan takle og det ender opp med at det sier stopp! Skikkelig stopp! Jeg er en person som synes det er såå artig å være med på det meste som skjer. Det går veldig bra ei stund, men så blir det nok både for kropp og sjel, og det ender med kollaps. Dagene på sofan med rehabilitering blir bruka til å fortelle seg selv at nå er det stopp med å si ja. Selvfølgelig  også love seg selv å starte et nytt og bedre liv. Ta vare på seg selv heter det visst… Jeg starter optimistisk og begynner med det jeg liker best; lage mat. Nå skal det bli en ny hverdag med sunn mat og trening i gjen, proteinbrød med mye godt og sunt pålegg smaker jo godt. Oppskrifta er fritt etter hva jeg fant i skapet på lørdag.

Proteinbrød i langpanne

5 egg

2 ss olivenolje

300 g havregryn

200 g havremel

200 g sesamfrø

200 g solsikkekjerner

1 ts salt

1 ts honning

ca 6 dl vann

Ha alt i en bakebolle og bland godt sammen, du kan gjerne justere vannmengden. Røra skal være forholdsvis seig og bløt. La røra stå å svelle i 10 minutter før den smøres utover en bakepapirkledd langpanne. Det skal være lett å fordele røra utover. Jeg strødde litt maldonsalt over for å få ekstra smak. Ønsker du enda mer protein i røra kan du gjerne tilsette ekstra proteinpulver, jeg bruker Herbalife sitt proteinsupplement; ca 3 ss som blandes i røra.

Proteinbrød

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Bruk gjerne varmluftinnstilling hvis du har det.

Ta ut brødet og del i passende biter med en kniv eller pizzarull. Avkjøl på rist og oppbevar gjerne i kjøleskap. Proteinbrødbitene kan også fryses i posjonspakker.

Takk til Stine for inspirasjon.

Proteinbrød

Tagged: , , ,

Comments are closed.