Alltid artig å teste nye oppskrifter. Jeg kjøpte meg fristende ferske rødbeter på butikken og disse må jo brukes til noe godt.Ferske rødbeter i seg selv smaker jo helt nydelig, nesten som drops og kan brukes i mange spennende retter. Jeg er nå endelig kommet i godt gjenge med litt sunnere livsstil. Formen stiger og til og med kroppen spiller på lag igjen, så da er det klart det må bli proteinrundstykker til lunsj i dag, “fridag, finvær og greier.” Det blir litt søl med rødbeter når de skrelles og raspes, men vær rask med å vaske hender og kjøkkenbenk etter at du er ferdig, så går fargen lett av. Nyklærne behøver nødvendigvis ikke å brukes når du rasper rødbeter…
Proteinrundstykker med rødbeter:
400 g cottage cheese (1 stor boks)
400 g havregryn
4 egg
2 ts bakepulver
1 ts salt
150 g raspa rødbeter
- Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Skrell og riv rødbeter på et rivjarn.
- Ha cottage cheese, egg, bakepulver og salt i en bolle og kjør glatt ved hjelp av en stavmikser (eller bruk en blender).
- Vend inn havregryn og rødbeter og rør sammen til en jamn deig.
- Trill runde rundstykke , trykk litt flate og sett på bakepapirkledd stekebrett.
- Stek midt i omnen i 20-30 min, til rundstykka er gyldne.
- Avkjøl på rist
Dette ble ca 16 rundstykker. Sunt og godt til frokost, lunsj eller kvelds. Ypperlig til matpakken med godt pålegg. Proteinrundstykkene kan med fordel oppbevares i kjøleskap hvis alt ikke blir spist med en gang. De kan også fryses.
Denne oppskrifta kan du bruke som basis til proteinrundstykker med gulrot også, det er bare å bytte ut raspa rødbeter med raspa gulrot.
Tagged: frokost, godt, proteinrundstykker, rødbeter, sunt