Prøver baking som terapi

Foccachia

Etter å ha vært syk i snart en uke nå, begynner tålmodigheten å nå sine grenser.Et liv på sofan er ikke jeg så begeistra for, men må man så må man. Influensaen har herjet i kroppen og det har vel ikke vært stort annet å gjøre enn å gi seg over. I dag prøver jeg med litt enkel baking bare for å teste formen litt, og det gjør faktisk godt å føle at noe positivt blir gjort. Jeg er veldig glad i foccachiabrød og prøver i dag en litt sunnere utgave med både byggmel og speltmel. Den ble slett ikke verst, så nå er motet på tur opp igjen og jeg satser på å være i full fres igjen om et par, tre dager. Kjenner at det er helt greit å ta en sofarunde etter litt terapibaking.

Foccachia med byggmel og speltmel

5 dl vann

1 pk tørrgjær

1 ts salt

1 ts sukker

1 pk philadelphiaost naturell

300 g byggmel

250 g grovmalt speltmel

200 g hvetemel

 

2 ss olivenolje

2 ss maldonsalt

2-3 ss hermetiske soltørka tomater

Bland alt det tørre og tilsett vann og philadelphiaost. Elt deigen i ca 5 minutter med en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med et bakeklede og la deigen stå lunt i ca 45 minutter. Kle en langpanne med bakepapir, og hell deigen over i langpannen. Trykk deigen litt ut samtidig som du har olivenolje utover deigen, bruk fingrene til å lage små groper i deigen. Strø på maldonsalt og soltørka tomater. Du kan også bruke urter som f.eks basilikum i stedet for tomat eller evt. begge deler.

Dekk langpannen med et bakeklede og etterhev i ca 30 minutter. Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Avkjøl i pannen på rist og server når den ennå er litt varm.

Namnam, terapibaking funker det…Frisk snart no!

Foccachia

Tagged: , , , ,

Comments are closed.