Rask kjøttdeiggryte med enkelt tilbehør

Kjøttdeiggryte

Vi har det vel nesten alltid travelt med middag når vi kommer hjem fra jobben på ettermiddagen.Det skal være raskt, sunt og ikke minst godt og mettende. I dag prøver jeg med karbonadedeig, bønner, gode kryddertilsetninger og toritllalefser. Liker du ikke bønner kan du tilsette f.eks.gulrot og blomkål.

Rask kjøttdeiggryte

2 ss rapsolje

400 g karbonadedeig

1 løk

3 hvitløksfedd

1 chilli (fersk eller tørka) blir dette for “hot”, tar du bare det halve…

1 boks hermetiske bønner i tomatsaus

1 boks hermetiske chillibønner

ca 2 dl vann

salt og pepper

2 tortillalefser

ca 100 g kvitost

Oregano

Brun karbonadedeigen i rapsolje i ei stekepanne. Tilsett hakka løk, chilli og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Tøm innholdet av stekepanna over i en kasserolle (du kan også lage alt i ei panne med litt høy kant). Tilsett bønneboksene, jeg bruker å skylle boksene med litt vann som jeg tilsetter i gryta.

La gryta stå å småputre på svak varme, mens du steker tortillalefsene i stekeovnen. Legg på skiver eller revet kvitost på tortillalefsene og legg dem på ei stekeplate med bakepapir. Strø over litt fersk eller tørka oregano, andre urter eller krydder kan brukes også. Finn det du liker.

Tortilla

Stek tortillalefsene på 230 grader i ca. 5-8 minutter midt i stekeovnen. Bruk pizzarulle eller kniv til å dele opp til passende biter.

Server gjerne med salat.

Raskt, godt og billig middag. Dette er nok til ca 3 -4 personer.

Kjøttdeiggryte

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.