Rask middag; kjøttdeig og spaghetti

Kjøttdeig og spaghetti

Dette må vel være en slager både for store og små? Denne gangen lagde jeg den ekstra enkel med ferdiglaga tomatsaus.I dag testa jeg en fantastisk smakfull og god tomatsaus eller tomat passata som det heter. Passata er laga av solmodne tomater fra Italia, som er silt slik at kjerner og skinn ikke kommer med. Rett og slett 100% tomater uten annen tilsetning, økologisk til og med. Så i dag ble det en særdeles rask og smakfull middag her i huset. Tusen takk til Gunn på Colonialhaven som anbefalte å prøve denne sausen, jeg anbefaler virkelig å prøve den. Neste forsøk blir med tomat passtata i tomatsuppe, så følg med!

Kjøttdeig og spaghetti med tomat passata

2 ss rapsolje

400 g kjøttdeig

1/2 løk

1/2 kinesisk hvitløk

1/2 fersk eller tørka chilli

ca 2 dl Helios tomat passata

ca 1 dl vann

smak til med salt og pepper

Stek kjøttdeig i olje og mos den med en gaffel eller annet brukandes. Tilsett hakka løk, hvitløk og chilli. Når kjøttdeigen er ferdig bruna/stekt tilsett tomat passata og spe med vann. Smak til med salt og pepper og la retten stå å småputre i panna et par minutter. Jeg hadde rester av en boks mais stående, dette ble også tilsatt i stekepanna.

Lag pasta etter anvisning på pakken. Jeg bruka vanlig spaghetti i dag, du kan bruke den pastatypen du liker best eller har i matskapet.

Server evt. med en god salat og et dryss med revet parmesan.

Denne oppskrifta er nok til 3-4 personer.

Kjøttdeig og spaghetti

Tagged: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.