Rødbetkake med ostekrem

Rødbetkake

Ble litt hekta på rødbeter tidligere i høst, glemte å publisere denne oppskrifta på ei nydelig rødbetkake med ostekrem. Rødbeter er en god og sunnn grønnsak som kanskje de fleste ikke vet riktig hvordan de skal bruke i maten.Jeg har en kjempegod gulrotkakeoppskrift som står i den første furkunnjmatboka. Oppskrifta fikk jeg av Gunn Merete Berg for leeeeenge siden og den har vært mye bruka. I dag brukte jeg rødbeter i stedet for gulrot i oppskrifta, og det blir ei saftig god kake. Ikke minst forholdsvis enkel og bake.

Rødbetkake med ostekrem

4 egg

3 dl sukker

3 hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl rapsolje

4-5 rå revet rødbeter

rodbeter

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland i det tørre. Rør i olje og rødbeter til slutt. Bland alt lett sammen.  Røra haes i en smurt rundform 24-26 cm.

Stekes midt i ovnen på 150 grader i 1 time.

Fyll

1 pk philadelfiaost

1 ts vaniljesukker

50 g smør

125 g melis

Røres godt sammen, bruk gjerne mixer. Fordel fyllet oppå avkjølt kake.

Rødbetkake

 

 

Tagged: , , ,

Comments are closed.