Rødt til jul

Rødkål

Rødkål er godt og fargerikt tilbehør til julematen. Den friske rødfargen frisker opp på fatet.

Rødkålen er utrolig sunn og inneholder masse antioksidanter, B og C vitamin og kalium. Kanskje lurt å spise rødkål hele året, ikke bare i desember?

Hjemmelaga rødkål

4-6 porsjoner

1 kg rødkål

2-3 epler

1 ss smør

1 1/2 ts salt

2 ts karve

4-5 dl eplejuice eller vann

ca 1 ss eddik 7%

ca 1 ss sukker

Del kålen i biter og snitt tynne strimler med kniv eller ostehøvel. Ikke bruk den tykke midtstilken.

Skrell eplene, og skjær i tynne biter eller skiver.

Ha smør i en kjele, legg i strimla kål og eple lagvis med salt og karve. Hell på juice eller vann.

Kok under lokk i ca 1 time. Drei på kjelen av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett mer væske hvis det er behov for det.

Smak til med salt, eddik og sukker. Det skal smake friskt sursøtt.

Rødkål kan brukes som tilbehør til : kalkun, ribbe, pølser, kjøttkaker, stek og sikkert veldig mye anna. Ikke minst så pynter den flotte fargen opp på tallerkenen.

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.