Rundstykker med havre

Havrerundstykker

Etter over ei uke med sår hals og vondt i ørene måtte jeg bare finne på noe å bake.Blir jo drittlei av å halvsove i en stol hele dagen og kvelden. Jeg begynner å tro at jeg kanskje skal bli frisk igjen. Er ikke skapt til å være syk, så bank i bordet nå håper jeg at det blir lenge til neste gang igjen. Flytting og et par forrykende fine fester har kanskje en årsak også, jeg lover meg selv å ta bedre vare på meg selv i sommer. Da skal jeg bare nyte livet…

Jeg starter med å nyte disse enkle havrerundstykkene som jeg ble inspirert av http://fitnessnora.blogg.no/1432728974_magisk_lunsj_med_grov.html til å bake disse rundstykkene med min egen vri. Da jeg ikke hadde de ingrediensene som var i oppskrifta bruka jeg det som fantes i skapene hos meg.

Rundstykker med havre

6 dl havregryn (jeg brukte store havregryn)

2 egg

1,5 dl sesamfrø

1,5 dl linfrø

1,5 dl havremel

2 ss vaniljekesam

2 ss mager cottage cheese

2 dl vann

2 dl kulturmelk

1 ts bakepulver

1 ts rørsukker

1 ts gourmetsalt med basilikum

Bland alle ingrediensene sammen og la røra stå å svelle i 5 minutter. Form rundstykker med en skje og legg på et stekebrett med bakepapir.

Havrerundstykker

Stekes midt i ovnen på  200 grader i ca 25 minutter.

Havrerundstykker

Avkjøl og server med godt pålegg, de smaker også godt uten noe på.

Sunt, enkelt, mettende og ikke minst godt.

Havrerundstykker

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.