Scones av speltblanding

Speltscones

Scones er en enkel og rask måte å lage noe fersk bakst. Med grovt mel er det forholdsvis sunt også.Kvardagsmaten min er for tida prega av mye grønnsaker, rene råvarer av kjøtt, fisk og litt sunt fett. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å holde meg unna hvitt mel, sukker og melk. Etter ca 14 dager føler jeg iallefall at formen har steget betraktelig og kroppen begynner å fungere igjen. Dagens frokost er som den har vært i snart 20 år nå; en proteinshake. Det gir meg en kick-start på dagen!

Søndag og gråvær gir en anledning til å bake sunne scones til lunsjen. Dette ble utrolig gode scones med speltmelblanding fra Holli Mølle.

Speltscones

9 dl speltmelblanding evt. annen grov melblanding

1 ts sjøsalt/maldonsalt

2 ts bakepulver

1 ss honning

3 dl vann

1 egg

0,5 dl rapsolje

En neve havergryn til utbaking.

Bland det tørre og rør inn honning, vann, egg og olje.  Synes du at røren blir for løs kan du tilsette litt ekstra mel,  deigen bør ikke være for klissete.

Form deigen til en rund bolle og strø litt havergryn og mel på et bakepapir. Klapp deigen ut med hendene til en runding med tykkelse ca 1,5 cm. Jeg strødde også litt havergryn opp deigen som jeg klappa inn samtidig.

Speltscones

Del opp deigen med en pizzarulle og prikk etterpå med en gaffel.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.

Avkjøl på rist og nyt søndagslunsjen! Spis med mye godt proteinrikt pålegg som skinke, ost, egg, laks og fargerike grønnsaker.

Scones kan også fryses, men smaker vel aller best nystekte.

Tagged: , , , , , , , ,

Comments are closed.