Scones, så enkelt å bake…

Scones

Hvem husker ikke skolekjøkken eller husstell som det het da jeg gikk på skolen for mange, mange år siden.Jeg tro sannelig scones var obligatorisk å lage, både da og nå. Minnene om skoledagenes scones er vage, men jeg husker at det var både enkelt og godt. Det ble erfaringa mi etter gårsdagens sconesbakst også. Ei oppskrift med grovt mel og cottage cheese ble testa med svært godt resultat.  Dette er en forholdsvis liten porsjon, det ble fire ganske store scones. Jeg deler gjerne:

Grove scones med cottage cheese

1 1/2 dl hvetemel

1 dl sammalt hvetemel, grovt

2 ss havrekli

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

50 g smør (jeg bruka Bremykt)

1 beger cottage cheese (250 g)

Bland det tørre i en bakebolle, skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen. (Bruk enten mixer eller rør for hånd). Rør til smøret er fint fordelt. Tilsett cottage cheese og bland raskt sammen til en deig. Del deigen i fire biter og form dem til boller som trykkes flate på en stekeplate med bakepapir.

Stek midt i ovnen i ca 10 minutter på 250 grader. Avkjøl på rist og server med godt pålegg; som ost, skinke, grønnsaker. Nydelig til frokost!Sa jeg furkunnjmat? Har du gode minner fra skolekjøkkenet/husstelltimen?

 

 

Tagged: , , , , , , ,