Sikringskost til 5-mila

Lefserull

Nydelige potetelefser fra Mosbøen Gård i Øksendal er grunnlaget for disse enkle og gode lefserullene jeg lager til lunsj i dag.Dagens lunsj er rett og slett basert på det som jeg fant i kjøleskapet, blant annet utbenet fenalår fra Hognamat som jeg kjøpte til jul… Rester er alltid “gull” å finne i kjøkkenskapene. Jeg er klar for nye gull både i skisporet og ved kjøkkenbenken med lokale råvarer.

Lefserull med ost og fenalår.

Potetlefser eller lompe. Beregn 1 lefse eller 2 lomper/potetkaker pr. person.

Smøreost eller rømme smøres i et tynt lag på lefsa.

Osteskiver av god kvitost kan også legges på, jeg fant en bit Jarlsberg i kjøleskapet mitt.

Salat evt. annet grønt i tynne strimler. (Jeg hadde litt soltørka tomat i olje og urter)

Spekemat, skinke, røkalaks, gravlaks i tynne skiver, strimler legges utover lefsa.

Rull sammen og skjær i fine biter i passende størrelse.

Lefserull

Dette er også super turmat; ta med lefserullen hel og rull den inn i alufolie. Dette kan deles opp når du skal spise evt. legg det en liten stund på bålet.

Heia Norge og norske lokalmatprodusenter!

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.