Skikkelig hotte saker

HotChilli

Med litt ekstra tid i ferien blir det også ekstra tid til å spekulere i mat.Tror jeg har lagt ut en lignende oppskrift tidligere, men denne er spica opp en god del og ikke minst fått godt følge av ferske urter fra egen kjøkkenhage. Når det er hjemmeferie er det til og med tid til å pusle litt ekstra utenfor huset. Med den fantastiske beliggenheten og forholdsvis store tomta vi har her er det utrolig mye som kan gjøres for å få litt trivsel ute. Det er bare å se mulighetene, og mat må det jo selvfølgelig handle om både ute og inne.

HotChilliTortilla

400 g karbonadedeig/kjøttdeig

1/2 løk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

olje til steking

1 boks hermetiske brune bønner

1 boks chillibønner

1/2 kinesisk hvitløk

1 fersk rød chilli

1 tørka rød chilli

1 ts chillipulver

ca 1 dl vann

1/2 pose tortillachips med ost

ca 200 g revet ost

basilikum, oregano, gressløk og fersk chilli som topping

Smuldre og stek kjøttdeig og løk i biter i en stekepanne med olje.

Ha i hakka hvitløk og chilli sammen med brune bønner og chillibønner. Tilsett litt vann, jeg bruker å skylle boksene med litt vann som jeg tilsetter.

Bland alt godt sammen og fyll det over i en ildfast form. Knus tortillachips og legg oppå, deretter fyller du på med revet ost og urter på toppen.

HotChilli

Settes midt i stekeovnen og stekes på 250 grader til osten har smelta. ca 8-10 minutter.

Server med en grønn salat til. Jeg var så heldig å få et sprudlende fersk, sprøtt, godt og hjemmedyrka kinakålhode med Magne i dag!

Denne retten kan du godt lage i god tid før du skal spise, det er bare å sette den ildfaste forma i stekeovnen og maten er ferdig på et blunk.

Fortsatt god sommer! Åja det ble finsk øl til maten i dag…

HotChilli

 

Tagged: , , , , ,

Comments are closed.