Skinkesalat med egg

Salat

Etter jula er det mye rester å bruke til en mettende proteinrik salat.Jeg fant skinkepålegg, serranoskinke og bacon i kjøleskapet. Dette ble et godt grunnlag for fredagskosen i går kveld, for nå er det sunn, god mat som gjelder. Potetgull og sjokolade er ut…

Skinkesalat med egg 

(nok til 2-3 porsjoner)

2 ss rapsolje

ca 300 g skinke, bacon og spekeskinke

4 egg

1/2 rød chili

1/2 isbergsalat eller annen salat

6 cherrytomater

1/3 agurk

1 avocado

1/2 rød paprika

Skjær skinke, bacon og spekeskinke i tynne strimler og stek i rapsolje. Kok eggene i ca. 7 minutter, fjern eggeskallet og skjær eggene i passende skiver/biter.

Skjær grønnsakene i passende biter, legg alt i en salatbolle og bland sammen med de stekte ingrediensene og eggene. Skinke, bacon og spekeskinke kan gjerne være litt varme, det gjør salaten lun.

Pynt evt. med cherrytomat eller egg.

Hjemmelaga dressing

1 dl rømme

1 dl kulturmelk

1ts krydderblanding

1 ts honning

Bland alle ingrediensene godt sammen og server sammen med salaten. Denne gode salaten kan du spise både til lunsj, middag eller kvelds.  Den som ikke unngår karbohydrater kan gjerne nyte godt brød til salaten…

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Comments are closed.