Slik lager du en litt sunnere Pizza

Proteinpizza

I dag var jeg så heldig å få servert middag av Ane, hun er over middels opptatt av trening og kosthold.Litt kreativitet på kjøkkenet er hun heller ikke redd for, så i dag ble det Proteinpizza som ble servert. Uten at de var handla inn noe spesielt til dette, så var det bare å ta det som fantes i kjøleskap og kjøkkenskap. Det er absolutt i min ånd også, det er vel aldri du blir så irritert som når du virkelig skal slå til å lage noe god mat, så har du iikke ingrediensene som skal til………..Det vil da si at alt stopper opp og den gode planen går i vasken. Dette er altså enkelt; bruk det du har og vær modig å prøv deg fram litt. Dagens middag hos oss ble iallefall både god og mettende:

Enkel Proteinpizza

4 egg

1/2 t salt

2 dl store havregryn

1 dl vann

1 ss olje

3 dl grov sammalt hvete (eller annet grovt mel du liker)

Visp eggene i en bolle og tilsett de andre ingrediensene. Rør godt sammen. Smør røra utover ei bakepapirkledd langpanne (ikke bruk den største du har). Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.

Imens lager du fyllet som skal på toppen av pizzaen:Proteinpizzabunn

1 boks hakkede tomater

3 fedd hvitløk hakkes i små biter

1/2 løk hakkes i biter

Ha i en kasserolle og kok opp. La det småputre noen minutter.

Bruk det du har av kjøttrester i huset; her var det skinke, pepperoni og champignon i  dag. Stek evt. kjøttdeig hvis du vil ha det som topping.

Ta pizzaen ut av ovnen etter ca. 10 minutter. Ha på tomatfyllet, kjøtt, pølse, kjøttdeig og selvfølgelig godt med kvitost på toppen. Krydre etter smak, basilikum og pizzakrydder gjør seg.  Sett midt i ovnen igjen og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter igjen.

Sunt, enkelt og godt.

 

 

 

Tagged: , , ,