Smuldrepai med solbær

Smuldrepai med solbær

Søndag, sol, smuldrepai med solbær og siste dag i april. I dag blir det en tur til hytta i Torvika for å nyte våren ved sjøen.En liten godbit til kaffen på hytteverandaen må til og smuldrepai er laga på kort tid. Jeg hadde også en boks med nydelig solbærsyltetøy i kjøleskapet. Jeg var så heldig at jeg fikk plukke solbær i hagen til en av naboene i fjor sommer og det ble rørt solbærsyltetøy i fryseren.

Så i dag skal ettermiddagen nytes, med smuldrepai, solbær, sol og sjøluft.

Smuldrepai med solbær

ca. 2 dl solbærsyltetøy eller annet syltetøy

100 g finmalt speltmel

100 g havregryn

100 g smør

100 g brunt sukker eller bruk vanlig sukker

litt brunt sukker og kanel til å strø over

Bland sammen de tørre ingrediensene og skjær smøret i terninger. Smuldre deigen sammen med fingrene. Det skal gjerne være litt biter igjen av smøret, så ikke smuldre alt for godt.

Ha syltetøyet i en paiform (24-26 cm) og dryss smuldredeigen over.

Strø på litt brunt sukker og kanel på toppen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Server gjerne med vaniljeis eller kesam (for en sunnere variant).

Ha en fabelaktig fin dag!

Tagged: , , ,

Comments are closed.