Søndag, sol, smuldrepai med solbær og siste dag i april. I dag blir det en tur til hytta i Torvika for å nyte våren ved sjøen.En liten godbit til kaffen på hytteverandaen må til og smuldrepai er laga på kort tid. Jeg hadde også en boks med nydelig solbærsyltetøy i kjøleskapet. Jeg var så heldig at jeg fikk plukke solbær i hagen til en av naboene i fjor sommer og det ble rørt solbærsyltetøy i fryseren.
Så i dag skal ettermiddagen nytes, med smuldrepai, solbær, sol og sjøluft.
Smuldrepai med solbær
ca. 2 dl solbærsyltetøy eller annet syltetøy
100 g finmalt speltmel
100 g havregryn
100 g smør
100 g brunt sukker eller bruk vanlig sukker
litt brunt sukker og kanel til å strø over
Bland sammen de tørre ingrediensene og skjær smøret i terninger. Smuldre deigen sammen med fingrene. Det skal gjerne være litt biter igjen av smøret, så ikke smuldre alt for godt.
Ha syltetøyet i en paiform (24-26 cm) og dryss smuldredeigen over.
Strø på litt brunt sukker og kanel på toppen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Server gjerne med vaniljeis eller kesam (for en sunnere variant).
Ha en fabelaktig fin dag!
Tagged: havregryn, smuldrepai, solbær, spelt