Etter en hektisk dag på jobb er det greit å lage noe enkelt og ikke minst mettende og sunt til middag.Valget ble da etter et raskt blikk i kjøleskapet; omelett med skinke, løk og ost. Herlig enkelt og smakfullt, ikke minst ble rester av pålegg og ostbiter etter helga bruka på et fornuftig vis. Jeg er jo vokst opp med at ingenting skal kastes, ikke minst matrester.
Omelett for 2
2 ss rapsolje
6 egg
4 ss melk
salt
pepper
ca 100 g skinke i strimler
10 osteskiver i biter
1/2 løk i biter
1 tomat
Bland egg og melk sammen med litt salt og pepper (ca 1/4 ts av hver), smak deg litt fram så det ikke blir for mye salt og pepper. Bland også i ostebitene.
Varm olje i stekepanna og legg i skinke i strimler og løk i små biter. La det frese litt og tilsett så blandinga av egg, melk og ost.
Stek omeletten på middels varme, mens du rører litt i begynnelsen av steketida. Legg på tomatskiver og stek under lokk til omeletten har stivna og osten har smelta.
Server med smør og brød, evt salat.
Fort gjort i en travel hverdag.
Tagged: enkelt, godt, middag, omelett, oppskrift, ost, rester, salat, sunt