Speltknekkebrød

Speltknekkebrød

Etter en fin juleferie, med ei uke i sol og varme på Gran Canaria er jeg klar for et nytt år med blanke ark.Med sydenturen slapp vi heldigvis unna rundene med fet julemat og stappmette mager. Det ble i stedet en del fine gåturer og en litt sunnere versjon av julematen. Rett og slett en supertur med godt selskap. Da er det greit å starte det nye året med en bakesøndag, dansk rugbrød og speltknekkebrød ble dagens resultat.

Speltknekkebrød

2,5 dl grovt sammalt speltmel

2,5 dl havrekli

2,5 dl.havregryn

2,5 dl. linfrø

2,5 dl sesamfrø

2,5 dl. gresskarkjerner

2 ts salt

ca 7 dl vatn

Bland alle ingrediensene i en bolle, juster litt med vassmengden ved behov. Røra kan stå å svelle i 10 minutter før du smører den utover to bakepapirkledde stekebrett. Sett stekebrettene i ovnen på 170 grader og varmluft. Stek i ca 10 minutter og ta ut stekebrettene og del knekkebrødet i passende firkanter med en kniv eller pizzarulle. Sett inn i stekovnen igjen og stek i ca 30-40 minutter.

Jeg bruker å ta ut stekebrettene når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden, snur knekkebrødene slik at undersiden snur opp og steker videre. Med å gjøre dette får du garantert sprø knekkebrød.

Hvis du ønsker litt ekstra smak på knekkebrødene kan du drysse på litt maldonsalt eller havsalt med urter før stekebrettene settes i ovnen. Dette smaker kjempegodt og knekkebrødene blir rett og slett sunt snacks.

Godt nytt furkunnjmatår!

Tagged: , , , , , ,