Syndig god sjokoladekake

Sjokoladekake

Starter søndagsmorgen med å bake en utrolig god og enkel sjokoladekake. Oppdaga at jeg ikke hadde stilt klokka før jeg la meg i går kveld, og da har jeg en time tilgode på formiddagen i dag. Det føles helt greit, for det blir en forholdsvis travel søndag; med middagsgjester, rydding ute til vinteren kjem, forberedelser til Damenes Aften på Byggmakker i Surnadal i morgenkveld, ei lita treningsøkt har jeg også plan om, og så har jeg starta opp et strikkeprosjekt igjen…Veeeeldig ivrig de første dagene, så vi får bare se om det varer? Med en forholdsvis streng kostholdplan er vel ikke sjokoladekakebaking de lureste jeg gjør, men satser på at det går godt jeg!

Sjokoladekake

6 dl sukker

6 egg

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ss kakao

3 dl melk

3 ss smelta smør

Rør sukker og egg til fyldig eggedosis og tilsett resten av ingrediensene. Sikt gjerne melet og rør alt forsiktig sammen til en silkemyk røre.

Sjokoladekake

Røra fylles i en bakepapirkledd langpanne og stekes omtrent midt i stekeovnen på 150-160 grader i ca 30 minutter.

Sjokoladekake

Når kaka er ferdig, ta den ut og avkjøl, før du har på fyllet som er hele hemmeligheten med denne sjokoladekaka.

Sjokoladekake

Sjokoladefyll med philadelpiaost

300 g melis

100 g smør

1 1/2 ss kakao

2 ts vaniljesukker

3 ss kaffe

100 g philadelphiaost

Alt røres godt sammen, bruk evt. en mixer for å få en fluffy fin fyll. Jeg brukte 200 g philadelpiaost i fyllet, det blir enda bedre og mer syrlig, ikke så søtt.

Fordel fyllet oppå kaken, sett deg ned med en god kopp kaffe eller et glass iskald melk og NYT denne lange søndagen.

Sjokoladekake

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.