Etter ei ukes inspirasjons/ferietur på Balkan lander jeg plutselig rett i kvardagen igjen, selv om det er søndag…Det er rart at når matmora har vært borte er det nesten alltid tomt i kjøleskapet. Slik denne gangen også, da er det bare å bruke fantasien og bruke det som fins i skuffer og skap. I dag må det bli suppe, og når det meste blir bare tull slike dager, så blir det “toillsup” med basis i grønnsakene jeg har. Det blir også mye stekt mat når jeg er ute og spiser på restaurant, så suppe smaker alltid herlig etter ei uke borte.
Toillsup
3 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 liten skalk spekepølse
2 gulrøtter
1/2 purreløk evt. vanlig løk
2 skiver kålrot
2 skiver sellerirot
2 stk persillerøtter
5 stk poteter
2 middagspølser
chili
urter
1 liter vann
1 1/2 terning grønnsakbuljong
Varm olivenolje i en kjele og tilsett hakka hvitløk og spekepølse i små terninger. La dette frese litt og tilsett resten av grønnsakene som er skrella og delt i passende terninger. Slå over 1 liter vann, tilsett buljongterninger og litt fersk eller tørka chili. Suppa kan småputre et ca 5 minutter på svak varme, slik at grønnsakene blir møre.
Som vanlig er jeg en tur i kjøkkenhagen og plukker med meg en neve urter. I dag ble det bladpersille, oregano, dill og gressløk som ble opphakka og tilsatt suppa straks før servering.
Server med godt smør og flatbrød.
Tagged: grønnsaker, pølse, suppe, urter