Toillsup

Grønnsaksuppe

Etter ei ukes inspirasjons/ferietur på Balkan lander jeg plutselig rett i kvardagen igjen, selv om det er søndag…Det er rart at når matmora har vært borte er det nesten alltid tomt i kjøleskapet. Slik denne gangen også, da er det bare å bruke fantasien og bruke det som fins i skuffer og skap. I dag må det bli suppe,  og når det meste blir bare tull slike dager, så blir det “toillsup” med basis i grønnsakene jeg har.  Det blir også mye stekt mat når jeg er ute og spiser på restaurant, så suppe smaker alltid herlig etter ei uke borte.

Grønnsaksuppe

Toillsup

3 ss olivenolje

3 fedd hvitløk

1 liten skalk spekepølse

2 gulrøtter

1/2 purreløk evt. vanlig løk

2 skiver kålrot

2 skiver sellerirot

2 stk persillerøtter

5 stk poteter

2 middagspølser

chili

urter

1 liter vann

1 1/2 terning grønnsakbuljong

Varm olivenolje i en kjele og tilsett hakka hvitløk og spekepølse i små terninger. La dette frese litt og tilsett resten av grønnsakene som er skrella og delt i passende terninger. Slå over 1 liter vann, tilsett buljongterninger og litt fersk eller tørka chili. Suppa kan småputre et ca 5 minutter på svak varme, slik at grønnsakene blir møre.

Grønnsaksuppe

Som vanlig er jeg en tur i kjøkkenhagen og plukker med meg en neve urter. I dag ble det bladpersille, oregano, dill og gressløk som ble opphakka og tilsatt suppa straks før servering.

Server med godt smør og flatbrød.

Grønnsaksuppe

Grønnsaksuppe

Tagged: , , ,

Comments are closed.