Tomatsuppe med tortillachips

tomatsuppe

Jeg elsker supper, det er enkel, rask og sunn middag i en travel hverdag.Onsdag er min “fridag” der jeg kan hengi meg til kreative ideer og mat-tanker. Det kjennes veldig godt og slippe arbeidsveien til jobben i Surnadal. Selv om det går veldig greit å kjøre tur-retur Drogsetmoen-Surnadal  fire dager i uka, er det herlig å slippe stress med isete og glatte veier nå på vinteren. Snøen har heldigvis ikke kommet enda og det setter jeg umåtelig pris på. I dag har jeg hatt tid til en god spasertur i sol og minusgrader, da får tankene fly fritt og mange gode ideer dukker opp. Jeg har også forberedt meg på morgendagens kundekveld på OTI, jeg har fått lov til å være hos Frøken Fisk (Linda Gitlesen) for å signere og selge Furkunnjmatbøker,  i tillegg skal jeg tilberede litt julematsnacks til kundene som kommer innom. En liten overraskelse med gavekort på matkurs har jeg også med meg, dette kan bli en super julegave til den som har alt. Håper at mange av dere stikker innom Frøken Fisk for litt mattips og julegavehandel i morgen.  Oppi alle ideene og kreativiteten har jeg selvfølgelig tatt meg tid til å lage en herlig, varmende tomatsuppe til middag. Veldig rask å lage og selvfølgelig sunn og god.

Tomatsuppe med torillachips  (til 2 personer)

4 ss olivenolje

1/2 rødløk eller vanlig løk

1/2 kinesisk hvitløk eller 2-3 fedd hvitløk

1 boks hermetiske hakkede tomater med basilikum og oregano

ca 3 dl vann

2 never fullkorns fussili eller annen fullkorns pasta

ca 100 g kokt skinke i strimler

1 ts chillipulver

salt-pepper

revet hvitost

tortillachips

Varm olje i en kasserolle og tilsett hakket løk og hvitløk, la det frese til løken blir myk. Tilsett resten av ingrediensene og la suppen småkoke til pastaen er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.

Tomatsuppe

Ha i passende tallerkner eller suppeboller og strø på litt revet hvitost, sett et par minutter i mikroen slik at osten smelter og legg på tortillachips på toppen til slutt. Ønsker du å lage suppe til flere personer er det bare å tilpasse oppskrifta med dobling av ingrediensene til f.eks. 4 pers.

Herlig god og smakfull suppe som gjør deg varm i hele kroppen en kald dag i november.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.