Trollkrem av solbær

Trollkrem av solbær

En ny favorittdessert kom på bordet i dag. Med ei snill mor som hadde plukka solbær til meg i dag ble det litt forsking på solbær.Det vil si at jeg har jo en fantastisk kokebok å slå opp i, nemlig Furkunnjmat Enkelt og Ekte. Der fant jeg oppskrift på bl.a trollkrem av solbær. Oppskrifta fikk jeg hos Ragnhild Borchsenius i Meldal og hun lovte at dette smakte helt fortreffelig og sannelig hadde hun rett. Dette smaker godt både som dessert med fløte eller vaniljesaus eller som nydelig tilbehør til vaffel.

Trollkrem med solbær

1/2 l solbær

2 dl sukker

2 eggehviter

1/2 ts vaniljesukker

Alt blandes i en bolle og vispes med mixmaster til et luftig skum.

Eggeplommene bruker du i vaffelrøra.

Jeg laga en liten porsjon til ca 2-3 pers og brukte:

1 kaffekopp solbær

1 kaffekopp sukker

1 eggehvite

Trollkrem av solbær

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.