Vaffel til middag

Grove havrevafler

Med finværet og sommertemperaturen som endelig kom i dag, måtte middagen gjøres enkel.Når jeg i tillegg er hjemme alene, ble det å finne på noe smart med de grove havregrynsvaflene jeg lagde tidligere i dag. Med ost og skinke i kjøleskapet blir man aldri opprådd, så jeg fylte på med tynne skiver av spekeskinke og mye jarlsbergost. Urter fra egen hage ble henta inn, skåret/hakka opp og dryssa over. Jeg bruker MYE ferske urter for tida.

Grove havrevafler

Vaffelrundingen ble bretta sammen og lagt i et varmt vaffeljarn. Pressa sammen litt i starten og det fikk stå å godgjøre seg til at jeg så at osten var godt smelta.

Du verden så godt det smaka. Anbefales på det sterkeste!

Grove havrevafler

Oppskrifta på grove havregrynsvafler er som følger:

4 egg

6 dl melk evt. kulturmelk

2 dl havregryn

1 dl byggmel

2 dl grovt speltmel

3 ss rapsolje

1/2 ts salt

1 ss honning

Rør alt sammen til en forholdsvis tykk røre, tilsett mer melk hvis den blir alt for tykk. La røra stå å svelle i ca 5 minutter og stek i vaffeljarn.

Disse vaflene kan selvfølgelig spises med nyrørt jordbærsyltetøy evt. ditt eget favorittpålegg.

Grove havrevafler

Tagged: , , , , , , , , ,

Comments are closed.