Vaffeldag med gulrotvaffel

Grov gulrotvaffel

I dag er det vaffeldag og da vil jeg dele en ny vaffeloppskrift med dere.Gulrotvaffel med havregryn tilsier vel at det kanskje er en litt sunnere variat. Det ble iallefall gode vafler og med litt rester av tyttebærrømme og bringebær på toppen, så ble det en frisk og syrlig smak.

Bruk gjerne alternative ingredienser i vaffelrøra, raspa potet, gulrot, rødbeter og eple kan være et alternativ.

Grove gulrotvafler

5 egg

1 dl sukker

1 dl creme fraiche

4 dl melk

3 dl hvetemel

2 dl havregryn

100 g smør

1/2 ts salt

1/2 ts kardemomme

1/2 ts natron

2 revne gulrøtter

Smelt smøret og bland alle ingrediensene, rør godt med en visp evt. bruk en mixer. Jeg brukte for første gangen stavmixeren sitt ekstrautstyr for å rive/kutte gulrøttene, det gikk som en lek. Et “gammeldags”  rivjarn duger selvsagt.

Gulrotvaffel

La røren stå å svelle i 15 minutter og stek sunne, gode vafler til hele familien.

Tyttebærrømme lager jeg av å blande rømme med tyttebærsyltetøy. Smak deg fram til din egen smak, jeg bruker ca 3 ss syltetøy til 1 boks rømme.

God helg!

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.