Varm og god kyllingsuppe med nudler

Kyllingsuppe med nudler

Kyllingsuppe kan lages i alle slags variasjoner, i dag ble det kyllingsuppe med nudler.Jeg bruker ofte rester jeg har i kjøleskapet når jeg lager mat. Når man er opplært til å ikke kaste mat, blir det av og til en del småtteri liggende som kan brukes til bl.a suppe. Ved å bruke restematen og ikke kaste den i søpla kan du også spare både penger og miljø. Tid også for den del, restemat er ofte raskt og enkelt og tilberede. Januar er jo også tiden for sunn mat, denne kyllingsuppa med både grønnsaker, nudler og kylling metter godt og smaker nydelig.

Kyllingsuppe med nudler

3-4 porsjoner

4 ss rapsolje

2  kyllingfileter (ca 300 g)

1/2 ts koriander, 1/2 ts chilli, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts pepper, 1 ts salt

2 gulrøtter

1 løk

3 skiver hodekål

1 kinesisk hvitløk

1 1/2 l vann

2 hønsebuljongterninger

eggnudler

litt purreløk

Skjær kyllingfilet i strimler og stek dem i rapsoljen sammen med krydder. (På nærbutikken min finner jeg sjelden ferske urter og krydder, så her bruker jeg tørka krydder fra glass). Når kyllingfiletene er ferdigstekt legges de i en kasserolle med 1 1/2 l vann tilsatt 2 buljongterninger.

kylling

Mens jeg steker grønnsakene som er skrella og kutta i passende biter raskt i rapsolje i stekepanna, koker buljongkrafta (kylling, vann og buljonterninger) sammen med nudler. Grønnsakene stekes raskt i panna,og blandes deretter i kasserollen sammen med kyllingbitene og nudlene. Alt får et lite oppkok og purreløken tilsettes til slutt, slik at den beholder den fine grønnfargen.

Grønnsaker

Smak til suppen med mer krydder hvis det trengs, du må finne ut din smak.

Server med godt brød og smør hvis du ønsker det. Raspa hvitost på toppen er også snacks.

Sunt, raskt og godt.

Kyllingsuppe

Nå er jeg klar for verdens største matmesse i Berlin for å finne inspirasjon og ideer til enda flere gode, enkle matretter. Følg med på Furkunnjmatbloggen for mer mattips!

 

Tagged: , , , , , , , , ,