Veldig enkel og god rotgrønnsaksuppe

Grønnsaksuppe

Jeg fortsetter med sunne supper til måltidsplanen min, i dag ble det grønnsaksuppe til middag.At noe så enkelt kan smake så godt er helt utrolig, men sant. Gode rotgrønnsaker kan vel betegnes som billig, sunt og godt. Det er også grønnsaker som har vært brukt i alle de år, jeg husker bl.a grønnsaksuppen vi laga i heimkunnskapstimene på skolen. Den gangen var vi så heldige å ha to-tre timer med heimkunnskap i uka, og vi la et godt grunnlag i matlaging og ikke minst laga vi alt fra bunnen.

Enkel rotgrønnsaksuppe

2 porsjoner

5 dl vann

1 grønnsakbuljongterning

2 skiver kålrot

2 skiver sellerirot

2 gulrøtter

Skrell og del grønnsakene i passende biter. Hell vann og buljongterningen i en kasserolle og tilsett oppskårne grønnsaker. La suppen småkoke i ca 5 minutter og vips så er den ferdig til servering!

Du kan gjerne bruke andre rotgrønnsaker i suppen, bruk rett og slett det du har i kjøleskapet. Av rotgrønnsakene får du en nydelig litt søtlig smak på suppen som jeg synes er veldig godt, synes du at det er for lite smak kan du gjerne smaksette med litt chili, hvitløk eller ingefær. Prøv deg litt fram. Kjøtt eller pølsebiter (skikkelig kjøttpølse) kan godt tilsettes hvis du synes at du må ha mer protein.

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.