Vellykka sukkerbrød

Kakebunn-sukkerbrød

Det kan av og til være en utfordring å få til en vellykka kakebunn/sukkerbrød.Denne oppskrifta har jeg fått fra Bjørg og den har til nå blitt vellykka hver gang jeg har baka den. Oppskrifta står også i den første Furkunnjmatboka. Denne kakebunnen kan være basis til mange gode kaker, klassiske bløtkaker og som jeg baker i dag; romkake. Det er fint med ei god kake som kan stå seg i noen dager og da er romkake tingen.

Romkake av hjemmelaga sukkerbrød

6 egg

300 g sukker

150 g hvetemel

150 g potetmel

1 ts bakepulver

1 ss kaldt vann

Pisk eggedosis av egg og sukker. bland sammen det tørre og bruk gjerne en sikt når du tilsetter melblandinga i røra. Vend melblandinga forsiktig inn og tilsett vann til slutt.

Ha røra i en rundform på 28 cm diameter.

Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Midt i ovnen.

kakebunn-sukkerbrød

Avkjøl og del sukkerbrødet i to. Dynk med saft evt. et par romdråper utblanda i vann.

Jeg gjør det så enkelt at jeg bruker ferdiglaga 1 boks ferdig romkrem som jeg blander med krem piska av ca 1 dl fløte. Ha romfyllet på kaka og legg overdelen oppå.

Smør et lag med melisglasur på toppen og pynt med det du vil. Jeg skal se hva jeg finner, kanskje noe strøssel, kakepynt, revet sjokolade evt. litt påskegodt.

Melisglasur lages av melis og melk, evt. bruk en eggehvite, da får du en fin melisglasur som ikke sprekker.

God palmehelg!

 

Tagged: , , , , , ,

Comments are closed.